Coaching voor kinderen

Je kind zit niet lekker in zijn vel en dat belemmert het kind in het dagelijks leven. Er zijn misschien problemen op school, gedragsproblemen in het gezin of op de sportclub, uitdagingen in de communicatie met je kind, en jij hebt als ouder al alles geprobeerd.

 

Coaching voor kinderen

Vaak is het kind niet het probleem: het gedrag dat ontstaan is, is het probleem. Een coachtraject kan helpen. Met Bisou of Chiku ga ik aan de slag met het kind, zodat deze zelf kan ontdekken hoe het kan en wil veranderen, zich gehoord en gezien voelt. Het leert stevig in zijn/haar schoenen staan en kan beter voor zichzelf zorgen.

Meestal zijn 6 tot 8 sessies genoeg om een verandering te zien, waardoor het kind positiever handelt en reageert op omgeving en verder kan in het leven.

Coaching voor kinderen is mogelijk vanaf ongeveer 6 jaar.

 

Waarom een coachtraject met hond?

Honden hebben geen verborgen agenda: ze zijn heel eerlijk en oprecht en oordelen niet. Daarbij nodigt een hond altijd uit tot contact. Een kind kan een volwassene eng vinden, of een bedreiging: met de hond gaat het vanzelf.

Honden kunnen het gedrag van een kind spiegelen én feedback geven. Daarmee geeft inzicht in de patronen en het gedrag van het kind, aan het kind zelf, aan de coach en eventueel aan de omgeving. En een hond kan een kind helpen te oefenen met ander gedrag.

Werken met honden, en daarmee ook coachen, is altijd ervaringsgericht. Het geeft direct mogelijkheden om te veranderen, te oefenen en te beleven hoe het is als je het anders doet. Daarnaast zorgen honden voor speelsheid, vrolijkheid, levendigheid en luchtigheid.