Informatie voor kinderen

Wat leuk dat je er bent! Je bent waarschijnlijk niet zomaar hier gekomen, maar omdat iemand je gevraagd heeft dit te lezen? Of heb je het zelf opgezocht? Knap!

 

Vind jij wel eens iets spannend? Of ben je wel eens verdrietig, moet je dan huilen of word je bang en ga je ergens zitten waar niemand je ziet? Misschien denk je dat je het enige kind bent dat wel eens bang is, ruzie heeft, of wegkruipt. Maar dat is niet zo! Bijna alle kinderen (en ook grote mensen) hebben dat wel eens. Zelfs je papa en mama.

Sommige kinderen die jij kent zijn misschien bang voor muizen, of voor spinnen. Of ze zijn bang in het donker of voor nieuwe mensen. Ken je ze ook? Of ken je kinderen op school die vaak ruzie maken, pesten of zich alleen voelen? Misschien heb jij wel een van deze dingen of nog iets anders wat je eng, stom of vervelend vindt. Dat is niet erg.

 

Op avontuur of samen spelletjes doen?

Het is wel fijn als iemand je komt helpen. Ik en mijn honden Bisou en Chiku willen dat graag voor je doen. Want we zijn wel benieuwd waarom je je zo voelt en dat kunnen we samen met jou ontdekken. We gaan samen op avontuur om uit te vinden in welke dingen je eigenlijk heel goed bent. Want als je weet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, kunnen we kijken hoe je al die leuke dingen kunt gebruiken om je weer fijn te voelen.

Je hoeft niet altijd te praten, je mag spelletjes doen met mij en Bisou of Chiku. Leuke dingen die jullie samen bedenken, en waarmee je mij kan laten zien waarom je je niet zo fijn voelt, of waarmee ik je kan helpen.

Voordat je bij mij komt, wil ik je ouders nog vragen wat ze leuk aan je vinden en waarom ze denken dat ik je kan helpen. Daarna kijk ik met jou of dat wel klopt en wat je graag wilt veranderen of kunnen. Dat kunnen we dan samen oefenen! Samen vertellen we regelmatig aan je ouders wat we gedaan hebben. Dat is niet eng, dat is zelfs wel leuk, want ze zijn vast trots op je! Ook geef ik ze af en toe wat tips hoe ze jou nog kunnen helpen. Zij weten het misschien ook niet allemaal precies!

 

Bisou en Chiku, jouw hulptroepen!

Heb je Bisou en Chiku al gezien? Zij zijn de lieve honden die jou willen helpen! Heb jij er ook al zin in?

Bisou is een heel lieve hond die graag spelletjes doet en heel vrolijk is. Hij wil graag met jou zorgen dat je het fijn hebt. Hij is dol op samen ontdekken wat jij kan en moeilijk vindt. Ga je mee op avontuur?
Chiku is een echte knuffelbeer. Hij is misschien een beetje groot, maar dat maakt dat er alleen maar meer te knuffelen is! Hij helpt je ook graag, als je bang bent beschermt hij jou.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave