Wat is Dog Assisted Coaching

Dog Assisted Coaching leert je spelenderwijs je talenten en krachten te ontdekken. Samen met de hond ga je op zoek naar wat je goed kan en hoe je deze skills in kan zetten of kan toepassen in het dagelijkse leven. Ook kan je ontdekken waar je beter in kan of zou willen worden en welke stappen hiervoor nodig zijn.

Dog Assisted Coaching is een andere vorm van coaching of begeleiding dan je waarschijnlijk gewend bent. In de coachsessie doe je activiteiten met de hond, bij voorkeur buiten. Soms is de hond alleen aanwezig, een andere keer ben je heel actief met de hond aan het werk.

 

Buiten en actief

Buiten zijn en met de hond actief bezig zijn is een heel effectieve manier om resultaat te zien en ervaren of aan het denken gezet te worden. De hond is daarbij op vele fronten inzetbaar, altijd passend bij de (hulp)vraag, situatie en jouw persoonlijke behoeften. De hond kan bijvoorbeeld fungeren als metafoor, stimulator, voorbeeld, steun, maatje of onbevooroordeelde feedbackgever.

 

Intakegesprek

Wil je weten of Dog Assisted Coaching jou kan helpen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend intakegesprek via onderstaand contactformulier of bel of mail.

 

    We nemen binnen twee werkdagen contact met je op voor een afspraak.